Over ons

Al meer dan 100 jaar bedienen wij onze klanten vol enthousiasme en plezier. Of het nu om honden, paarden, vogels, katten, of knaagdieren gaat bij ons ben je aan het juiste adres.

Met een zeer divers assortiment en duidelijk advies slaag je bij ons vrijwel altijd voor je huisdier en hebben we iets niet in huis, dan zullen we er alles aan doen om dit voor je te bestellen.
Neem gerust een kijkje in ons assortiment.

De geschiedenis van Kranendonk diervoeders

Oprichter Dirk Leendert Kranendonk (1865-1937)  begon officieel (de vergunning van de kamer van koophandel) op 1 januari 1905 met de verkoop van meel voor dier en mens. In die tijd aten de beesten meel (brok bestond nog niet) en de bakker kocht zijn meel bij de molenaar. In die tijd bestond het klantenbestand dan ook uitsluitend uit boeren en bakkers.

In 1920 werd er schuin tegenover de molen een pakhuis met drie verdiepingen gebouwd om hierin voer te produceren zonder afhankelijk te zijn van de wind. De maalinrichting, bestaande uit 2 koppels maalstenen, werd aangedreven door een dieselmotor. Het ene koppel werd gebruikt voor veevoer en het andere voor (bak)tarwemeel.

Zijn zoon Teunis (1900-1980) kwam de werkploeg op 12 jarige leeftijd versterken en dat kwam goed uit toen in 1920 het pakhuis in bedrijf kwam. In 1950 kwam de zoon van Teunis, Dirk Leendert (1934-) in het bedrijf en onder zijn leiding veranderde de klandizie van boeren langzaam in particulieren met dieren als hobby. De boeren in deze streek stopten of vertrokken naar elders waar meer ruimte was.

Na jaren te hebben geproduceerd op de korenmolen, eerst in Rijsoord en later in Streefkerk, kwam hieraan een eind door de opkomst van voer in geperste korrel-vorm en ging Dirk over naar uitsluitend in- en verkoop van voornamelijk huisdiervoeders.

Het stokje werd in 1996 overgenomen door de 4e generatie: Martin, en kon zijn pa met de VUT.

Begin januari 2022 zijn wij verhuisd naar Groningen en gaan daar ons bedrijf voortzetten.