Door de verhuizing van ons magazijn kan de levertijd iets langer zijn dan wat u van ons gewend bent. Bestel op tijd!
07 december
2021

December feestmaand.

December is de maand van de feestdagen.

Een maand van leuke versieringen en lekker eten.

Maar wist je dat tijdens deze feestdagen er veel huisdieren ziek worden en kans hebben op vergiftiging?

Daarom hebben wij een lijstje gemaakt van etenswaren en decoratie die gevaren op kunnen leveren.

KERSTSTER

De kerstster is een veel voorkomende kamerplant tijdens de feestdagen. Deze plant bevat een melk die giftig is voor uw hond of kat. Mocht je hond of kat dit binnen krijgen onstaat er overmatig speeksel door irritatie van de slijmvliezen. Ook kan de plant diaree en braken veroorzaken. Raadpleeg altijd een dierenarts!

CHOCOLADE

Iedereen weet wel dat chocolade giftig is voor hond en kat. Chocolade bevat de stof Theobromine. Niet elke chocolade bevat evenveel van deze stof. Een stelregel is, hoe donkerder de chocolade hoe meer gifstof deze voor je hond of kat bevat. Bij elke inname van chocolade is het verstandig om uw dierenarts te raadplegen!

BOTJES VAN ETENSRESTEN

Vaak wordt er aan huisdieren wat etensresten (vooral gevogelte) gegeven. Vind je huisdier niet erg maar er schuilt een gevaar in. Botjes in deze etensresten kunnen splinteren en leveren een acuut gevaar op voor het maag en darmstelsel. Ook veroorzaken deze botjes verstoppingen die dan vaak opereratief verwijderd moeten worden. Wees voorzichtig met wat je je huisdier geeft!

DENNENAALDEN

Ook dennenaalden zijn gifig voor uw hond of kat. Verder zijn ze ook erg scherp waardoor ze de maag en darmwand kapot kunnen maken. Diaree, braken, onstoken slijmvlies en sloomheid zijn symptomen van vergiftging.

HULST

Een heel bekende decoratie is Hulst. Van deze plant zijn de leuke rode besjes giftig. Uw dier kan gaan braken, diaree, overmatig speeksel aanmaken en zelfs zenuwstoornissen krijgen. Ook hier weer belangrijk om bij symptomen je dierenarts te raadplegen!

TAXUS

Taxus wordt vaak in kerststukjes gebruikt. De naalden, maar ook de zaden van de taxus zijn giftig. Een klein beetje kan zelfs al dodelijk zijn voor je huisdier

Bij een kleine inname kan het al dodelijk zijn. De eerste symptomen die u zult waarnemen zijn speekselen, braken en trillen. Ook kunnen ze er hartritmestoornissen van krijgen.

KERSTROOS

Ook de kerstroos is gevaarlijk. Deze plant irriteerd de slijmvliezen en slokdarm van je huisdier. Veroorzaakt overmatig speeksel en braken.

Gewoon een beetje oppassen dus, maar vooral wel genieten!!

HELE FIJNE FEESTDAGEN!