Door de komende feestdagen kunnen levertijden langer zijn dan u van ons gewend bent. Bestel op tijd!
16 oktober
2021

Hondenvoer wat te kiezen?

Hoe kies je welk hondenvoer voor jou hond geschikt is?

Dat is best een lastig vraagstuk.

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat overstappen naar een ander voer altijd gelijkmatig moet gebeuren. Meng het nieuwe voer even een paar dagen met het "oude" voer om de hond zo langzaam aan te laten wennen.

Eerst even wat uitleg voer welke soorten voer er zijn:

Hondenbrokken.

Hondenbrokken zijn geperste brokken die alle voedingsstoffen bevat die nodig zijn voor de gezondheid van je hond. Ze bevatten vlees en granen zoals bijvoorbeeld tarwe, gerst, mais of rijst. 

Op brokken moeten honden kauwen wat een goede invloed op het gebit kan hebben.

Per merk is de afmeting van deze brokken verschillen en ook de kleur kan verschillen.

Wel belangrijk om altijd voldoende vers water aan te bieden!

Diner

Dit is een mengsel van granen en brokken. In dit geval zijn de granen zichtbaar. Diner wordt meestal aangelengt met warm water. Als honden wat slechter drinken is dit een oplossing omdat de hond dan tijdens het eten extra vocht binnen krijgt.

Blikvoer

Ook blikvoer is in diverse soorten te verkrijgen. Blikvoer valt onder de catagorie natvoer. Vaak bevat blikvoer wat minder calorieën en is licht verteerbaar. Nadeel is dat de hond zijn tanden en kiezen niet echt hoeft te gebruiken om te eten.

Diepvriesvoer

Zoals de naam al zegt is diepvriesvoer bevroren. Ook dit voer valt in de categorie natvoer. Dit voer bevat rauw vlees. Honden zijn er vaak gek op Erg belangrijk is natuurlijk dat het voer goed ontdooid wordt voor het gegeven wordt. Voordeel ook hier weer is dat het meer vocht bevat, maar ook nu weer nadeel voor het gebit omdat de honden er niet echt op hoeven te kauwen.

Kortom lastig om te bepalen wat goed is voor je hond.

Wat wel erg belangrijk is dat je hond in alle levensfases het juist voer krijgt. Zo is er bijvoorbeeld speciaal puppy voer. Die voer bevat alle extra's die nodig zijn om de pup gezond op de laten groeien.

Verder zijn er bijvoorbeeld ook honden die een gluten allergie hebben. Let hier ook op bij de aanschaf, er bestaat namelijk glutenvrij hondenvoer.

Als je hond ouder wordt is het verstandig om een Senior honden voer te geven. Oudere honden hebben minder eiwitten en mineralen nodig vanwege een tragere stofwisseling en een mogelijk afnemend activiteitsniveau. 

Uiteindelijk blijft het ook een beetje uitproberen wat voor jou en je hond het beste bevalt.

Alles voor honden vind u op onze site: klik hier