20 augustus
2021

Fotograferen van je huisdier

Veel mensen maken foto's van en met hun huisdier.

Op Facebook en Instagram kom je hier veel voorbeelden van tegen.

Steeds meer huisdieren hebben zelfs hun eigen Instagram account! Hoe leuk is dat!!

Hoe maak je nou leuke foto's

Tip 1

Het karakter van je huisdier kun zien aan de ogen. Op een foto is het belangrijk dat de ogen scherp zijn. Zorg er dus voor dat je altijd op de ogen focust. 

Tip 2

Heb je een kamera met een groot diafragma dan kun je een mooie schepte-diepte creëren. Vooral als de achtergrond wat rommelig is dan wordt deze wazig en leg je de focus op alleen je huisdier.

Tip 3

Zorg er voor dat je fotografeert op de hoogte van je huisdier. Bij een klein huisdier betekent het dus dat je soms zelfs op de grond moet gaan liggen voor het beste resultaat.

Tip 4

Als je buiten fotografeert maak dan gebruik van het natuurlijke licht. Bij een zonnige dag zullen de schaduwen erg scherp zijn. Fotografeer vooral vroeg in de ochtend een uur voor de zon opkomt of in de avond voor de zon ondergaat. Dit tijdstip staat bekend als "the golden hour" en geeft je foto's een warme gloed.

Tip 5

Soms is het leuk om een detail te fotograferen. Een poezenpootje kan een mooi beeld opleveren en maakt de kijker nieuwsgierig.

Tip 6

Wil je actie foto's maken zorg dan dat je een korte sluitertijd hebt dan "bevries" je het moment. Uiteraard kan een juist wat langere sluitertijd beweging in de foto geven.

Tip 7

Houd het totaal beeld in de gaten. Dat er bijvoorbeeld niet een staart of poot buiten beeld valt.

Tip 8

Probeer met een speeltje of een geluidje de aandacht van je huisdier te vangen om zo een leuke foto te maken.

Tip 9

Probeer het karakter van je huisdier vast te leggen. Je kent zelf je huisdier het beste. Juist die speciale momenten die jou huisdier laat zien geeft foto's die zich onderscheiden van andere foto's.

Tip 10

De laatste tip is: heb geduld!!  Foto's maken met dieren vergt soms veel geduld omdat ze niet altijd precies doen  wat wij willen om een leuke foto te maken.

Hopelijk heb je wat aan deze tips om een leuk portret van je huisdier te maken.