18 december
2020

Paarden slobber een lekkere traktatie.

Slobber, een lekkere traktatie voor je paard. Maar wat is slobber precies?

Slobber is een compleet voer dat je dagelijks aan je paard kunt geven. Het bevat alle vitamines en mineralen die je paard dagelijks nodig heeft. Dus het is eigenlijk geen snoep of extraatje. Slobber is een veelzijdig paardenvoer.

Hoe voer je slobber nou precies?
Slobber voer je niet droog!  Slobber wordt altijd aangemaakt met water. Een vuistregel is 1 deel water (meestal warm) mengen met 1 deel slobber. Is het daarna te dik dan meng je wat extra water, is het te dun dan doe je er wat slobber bij. Het moet een lekkere brij worden. Het beste is om de slobber een minuut of 10 te laten weken zodat de lijnzaad tijd krijgt om lekker “slijmerig” te worden.                        

Soms is het een beetje uitproberen wat jou paard lekker vindt. Het ene paard houdt van een dunne brij en andere paarden geven de voorkeur aan een beetje een “bite”. 

Wanneer voer je slobber:

Na inspanning: Als je paard na hard werken wat extra energie kan gebruiken dan is slobber een goede aanvulling. Paarden vinden het vaak erg lekker en kan als extra worden gegeven naast het gewone voer.

Verwennen: Uiteraard is slobber ook een lekker product om zomaar een keer te geven. Zeker als het erg koud is. Let wel op dat slobber minder weegt (droog) dan bijvoorbeeld brokken. Geef je bijvoorbeeld een halve schep slobber, voer dan een kwart minder brokken.       

Kuur:  Mocht je paard koliek hebben gehad of gewoon algemeen een wat slechtere conditie, vervang dan 1 maaltijd per dag met slobber.

Schone darmen: Paarden die bijvoorbeeld veel zand eten kunnen daar last van krijgen. Regelmatig slobber voeren houdt de  darmen “schoon”.

Als dagelijks voedsel: Omdat slobber goed voor de vacht is en paarden het lekker vinden wordt slobber ook als minimaal één maaltijd per dag gegeven.

Als voer bij wedstrijden: Bij wedstrijden zoals endurance of eventing zijn paarden een paar dagen op pad. Sommige paarden eten en drinken dan minder, terwijl het voor de wedstrijden erg belangrijk is. Slobber is dan een hele goeie oplossing omdat er gelijk vocht in zit en er erg weinig paarden zijn die geen slobber lusten.

Elektrolyten aanvullen: Na zware inspanning waarbij een paard flink zweet is het verstandig om elektrolyten aan te vullen. Dat is makkelijk te mengen door de slobber. Vocht en zouten in één keer voeren.

Kortom een lekker product voor uw paard en uiteraard bij ons te bestellen: Klik hier.