30 november
2020

Verwen de tuinvogels.

Tuinvogels kunnen het hele jaar door wel wat voer gebruiken. Tijdens alle seizoenen hebben ze de energie hard nodig. 

Even de seizoenen op een rijtje:

Voorjaar:  In deze periode is het erg druk voor vogels. Ze zijn op zoek naar een partner en moeten een nest bouwen, waarna de eieren uitgebroed worden en ze uiteraard moeten zorgen voor de jongen.  Eiwitten zijn belangrijk, die halen de vogels uit insecten, wormen en rupsen. Verder kunt u voor de kalkbehoefte fijngestampte eierschalen door het voedsel mengen. Een goed product voor de eiwitten zijn de gedroogde meelwormen (klik hier om te bestellen).

Zomer:  In de zomer is een eiwitrijk voedsel erg belangrijk omdat de vogels veel energie verbruiken voor de rui en het aanmaken van een nieuw verenkleed dat ze voor de trek naar zuiden nodig hebben of de komende winter . U kunt er naast voedsel ook voor zorgen dat uw tuin aantrekkelijk is voor insecten die vogels eten.

Herfst:  In deze periode gaan vogels op zoek naar plekken waar ze in de winter ook eventueel hun voedsel kunnen vinden. Door ze in de herfst te voeren kunt u er van op aan dat de vogels ook in de winter uw tuin of balkon blijven bezoeken. Tijdens de herfst worden veel bessen uit struiken gegeten, maar bijvoeren met vetbollen en pinda’s kunt u in deze periode al mee beginnen.

Winter:  Tijdens de winter hebben de vogels het het zwaarst. Warm blijven (zo’n 40 graden) kost veel energie en ze verliezen snel gewicht. Voor veel energie kunt u vetbollen en pinda’s ophangen. Daarnaast kunt u altijd zaden en meelwormen bijvoeren.
Kortom u kunt het hele jaar door iets voor buitenvogels betekenen.  Uiteraard kunt u ook uw voer zelf samenstellen door verschillende zaden bij ons te bestellen. Klik hier voor de losse zaden.